Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   از دور شبیه خانه‌های مینیاتوری و غیر واقعی هستند که در فیلم‌های والت دیزنی دیده ایم. انگار یک شهرک سینمایی یا خانه‌هایی مصنوعی و نقاشی شده هستند که با پرینتر‌های سه بعدی ساخته شدند. اما وقتی نزدیک‌تر بروید؛ متوجه می‌شوید همه این ساختمان‌ها با معماری قدیمی گوتیک، واقعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه خانه‌ها شبیه به هم هستند و از رنگ‌های آبی و خاکستری تشکیل شدند.

 

 

و وقتی شگفت‌زده‌تر می‌شوید که می‌بینید این روستا خالی از سکنه است و کاملا به حال خودش رها شده است. شاید اگر این روستا در کشور دیگری بود؛ سرمایه‌گذاران برای خرید و ثروتمندان برای زندگی در این خانه‌ها به نزاع با یکدیگر می‌پرداختند.پروژه ساخت روستای برج الباباس در کوه‌های شمال غربی ترکیه در سال ۲۰۱۴ کلید خورد. گروهی به نام ساروت (Sarot) رویای بزرگی در سر داشت: ساخت ساختمان‌هایی زیبا و لوکس در دامنه کوه برای ثروتمندان.

 

آن‌ها تصور می‌کردند هر ثروتمندی حاضر است برای خرید یکی از این خانه‌ها پول خرج کند. این پروژه نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته است. گروه ساروت در مرز ورشکستگی قرار دارند و از دولت درخواست کمک کردند. آن‌ها از دولت می‌خواهند از این روستا محافظت کند تا بتوانند خانه‌ها را به فروش برسانند.

 

 

این روستا در نزدیکی شهر کوچک مودورنو در شمال غربی ترکیه واقع شده است. هر خانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلار قیمت‌گذاری شده است و قرار بود محفلی برای ثروتمندان بزرگ خاورمیانه باشد.این روستای بسیار شیک و زیبا بیشتر از ۷۳۲ خانه دارد که حدود ۳۵۰ واحد آن‌ها به ثروتمندان عرب فروخته شد، ولی خریداران حتی به طور فصلی هم سری به خانه‌های خود نمی‌زنند. برخی‌ها هم پول خود را پس گرفتند.

 


سقوط اقتصاد ترکیه و همین‌طور کاهش قیمت نفت در خاورمیانه و بازار‌های جهانی یکی از عوامل شکست پروژه روستای برج الباباس عنوان می‌شود. در اکتبر سال ۲۰۱۸، نرخ تورم در ترکیه بالای ۲۵ درصد بود که بالاترین میزان آن در ۱۵ سال گذشته اعلام شد. این افزایش تورم روی ارزش پول ملی تاثیر گذاشت و پروژه‌های بسیاری ضربه خوردند. آشفتگی‌های سیاسی در این کشور هم باعث شده گردشگران و سرمایه‌گذاران رغبتی برای خرید این خانه‌ها نداشته باشند. شاید ظاهر آن‌ها بسیار شیک و در یکی از بهترین مناطق آب و هوایی ترکیه باشد، ولی آن‌ها بیشتر آرامش و امنیت می‌خواهند.

 

بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی در پی این اتفاقات، پروژه‌ها را رها کرده و سرمایه خود را از ترکیه خارج کردند. ساخت و ساز‌ها در این کشور به شدت افت کرد و وارد دوره رکود شد. با این حال، گروه ساروت امیدوار است بتواند تا اکتبر ۲۰۱۹ این روستا را رونق بخشد و زندگی در آن جریان پیدا کند.

 

 

البته، روستای برج الباباس تنها نمونه از روستا‌ها و شهر‌هایی نیست که خالی از سکنه هستند. در سراسر جهان و در حومه شهر‌های بسیار معروف و بزرگی مانند نیویورک، لاس‌وگاس، توکیو و بورگس در اسپانیا شاهد شهر‌هایی هستیم که خالی از سکنه هستند.

 

برترینها

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: روستای متروکه گوناگون کارتون جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۸۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت

پرونده ثبت جهانی روستای تاریخی فهرج با اقدامات مرمتی و حفاظتی صورت گرفت آماده شده و این روستای تاریخی در مسیر معرفی به عنوان روستای جهانی حرکت می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد،  روستای فهرج یکی از تاریخی ترین نقاط استان یزد است که دارای ویژگی‌های بسیار زیادی است که سبب شده این روستا نسبت به دیگر نقاط متفاوت و متمایز باشد.

از جمله ویژگی‌های روستای تاریخی فهرج، قرار گرفتن نخستین مسجد در ایران است و در کنار آن وجود جاذبه‌های تاریخی دیگر از جمله مجموعه شهدا و چاه چهل دختران این منطقه را بسیار خاص کرده است.

با توجه به این ویژگی‌ها، این روستای تاریخی و زیبا به عنوان کاندیدای روستای جهانی در نظر گرفته شده و از این رو بحث مرمت آن به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

امروز هم خبرنگاران یزد اقدام به بازدید از این روستای تاریخی کردند تا علاوه بر آشنایی بیشتر با فهرج، از اقدامات صورت گرفته برای مرمت آن مطلع شوند.

سیدمحمد رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در جریان این بازدید اظهار داشت: طی دو ماه گذشته با تیمی که در فهرج مستقر شدند با همکاری اهالی فهرج، یک سری اقدامات و فعالیت‌هایی در این روستا به صورت مدون و با برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه این اقدامات برای انتخاب نهایی روستای فهرج انجام می‌شود تصریح کرد: پیگیری‌های متعددی برای این موضوع صورت گرفته و روز گذشته هم پرونده آماده شده فهرج به وزارت میراث ارائه شد و دوشنبه باید این پرونده نهایی شده و به سازمان جهانی گردشگری برای انتخاب نهایی روستای جهانی ارسال شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد خاطرنشان کرد: در حال حاضر هشت روستا از کل کشور برای این موضوع در نظر گرفته شده که چند مورد از آنها در سال‌های قبل هم نسبت به ارسال پرونده اقدام کرده بودند ولی به دلایلی انتخاب نشده بودند و به همین دلیل پرونده‌های آنها از فهرج جلوتر بوده و در حال تکمیل آن هستند.

رستگاری خاطرنشان کرد: آنچه که در روستا باید انجام می‌گرفته به ویژه توسط اهالی در حال انجام است و امیدواریم که بتوانیم هرچه بهتر این پرونده را تکمیل کرده و زمینه انتخاب نهایی فهرج را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون نسبت به رسانه‌ای شدن ویژگی‌های روستای فهرج کامل نشده گفت: این موضوع نقیصه‌ای است که بخش قابل توجهی از ایراد آن به ما برمی‌گردد اما باید از الان نسبت به رسانه‌ای شدن هرچه بیشتر آن اقدامات لازم صورت پذیرد.

نکته بسیار مهم این است که فهرج صرفا به عنوان یک بنا و یا یک روستای تاریخی مورد توجه نیست بلکه به عنوان یک روستای جهانی گردشگری خواهد بود و بناهای تاریخی یکی از شاخصه‌های آن است.

نجمه نادری، ناظر مرمت و ساماندهی روستای تاریخی فهرج یزد هم در این مراسم با اشاره به اینکه تاکید اصلی ما ثبت جهانی فهرج نیست، گفت: زمانی که هدف اصلی ما صرفا ثبت جهانی روستا باشد، پس از آن که این اتفاق رخ داد به هدف رسیدیم و در واقع همه چیز تمام می‌شود.

وی ادامه داد: به همین دلیل باید بدانیم که ثبت شروع یک کار حفاظتی در حوزه های فرهنگی، کالبدی و اقتصادی است و ما به دنبال آن هستیم که از ثبت جهانی برای این منظور استفاده و بهره برداری کنیم.

نادری خاطرنشان کرد: تفاوتی که اینجا می‌تواند از سایر نقاط داشته باشد، سبک زندگی مردم این روستاست که در فهرج جاری و ساری است و این موضوع باید در تمامی شئون زندگی آنها حفظ شود و ما باید به این سمت حرکت کنیم که از داشته‌های روستا حفاظت کرده و مانع از نابودی آن شویم.

ناظر مرمت و ساماندهی روستای تاریخی فهرج یزد بیان کرد: اقداماتی هم که الان در حال انجام در روستاست، برای این موضوع است که بتوانیم برای حداقل یک تا دو دهه آینده این روستا را نسبت به آسیب‌ها بیمه کنیم.

وی افزود: این اقدام مثل کاری است که 20 سال قبل در روستای فهرج آغاز شده و منجر به یک حفاظت 20 ساله خوب از محدوده تاریخی روستای فهرج شده و مردم هم با اهمیتی که به این حوزه دادند از آن حفاظت لازم را داشته‌اند.

انتهای پیام/781/

دیگر خبرها

  • ۵۰ چادر برای اسکان حادثه دیدگان آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم برپا می‌شود
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب برای بررسی خسارت حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب جهت بررسی خسارات حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی